Per Højby

Autodidakt, Født: 1945

Med 30 år som selvstændig revisor har jeg været vant til at skulle skabe resultater for andre på grundlag af tal, omfattende regelsæt og fortolkninger.

Det var derfor med en vis spænding, at jeg i sommeren 2006 besluttede at lægge revisorgerningen bag mig med det klare sigte at beskæftige mig med noget helt andet uden at have lagt mig fast på noget konkret (nogle vil sige, at dette var en dristig fremgangsmåde, men jeg følte trang til – for en stund - at opleve den totale frihed omkring dette at rejse og/eller arbejde og muligheden for også i dagtimerne at være sammen med min hustru Pia).

I 2005 købte jeg ejendommen Sct. Clemens Vej 20 i Skagen for derigennem at realisere en mangeårig drøm om at indrette/skabe et atelier til Pia.

Min daglige færden i atelieret har hen over sommeren 2006 givet anledning til, at jeg er kommet ”tæt” på farverne - foranlediget af min store begejstring for Pia’s malerkunst.

Hvordan man når frem til at kaste sig ud i – som første projekt – et maleri, der måler 4 x 2 meter kan jeg ikke forklare – langt mindre de figurer/fabler, der toner frem på lærredet. Bagefter har man en god følelse, men er samtidig overrasket og lidt chokeret over det frembragte. Hvor man var ”henne” under processen, står fortsat hen i det uvisse. Dette gælder også for de efterfølgende malerier.

For mig er kunst ensbetydende med ”glæden ved at skabe noget (glæden ved livet), en måde at udtrykke sit positive livssyn på (som at lukke et barn ind i en slikbutik), en intens oplevelse og noget, der skaber og spreder god kemi”.

Malerier:
Pias Galleri
Pers Galleri

Profiler:

Pia Højby
Per Højby

Kontakt
+45 - 20 43 20 33
Send en e-mail
Skype Me!

Udstillinger og Events
Se vores kalender

Links
www.boligpris.com
www.skagenferie.com

Design
Sofus Comer